Richard Byrne driebanden biljarten

Robert Byrne

Een relatief goedkoop boek met veel interessante patronen. Het boek is sober uitgevoerd en voor ongeveer de helft gevuld met informatie over driebanden. Het gedeelte over pool kan goed gebruikt worden om de baan van de tweede bal beter te leren bepalen. Het diamondsysteem van Willie Hoppe staat er uitvoerig in beschreven. Verder veel voorbeelden

Willie Hoope diamond systeem

Willie Hoppe

Fijn om dit boek te bezitten. Het boek is ca 1940 uitgegeven. Willie Hoppe is een van de oudere topbiljarters die zijn “geheimen” op schrift heeft gesteld. Op de boekomslag staat een prijs van $ 3.00, ik heb er, op de amerikaanse tweede hands markt, iets meer voor betaald. Het boek bestaat slechts uit 78 bladen. Op bladzijde staat het “Diamondsystem” beschreven. Echt een leerboek, vanaf het vasthouden van een keu, en allerlei adviezen het plaatsen van de voorhand.

Berekend biljarten

Jean Verworst

Jean Verworst publiceerde zijn boek Berekend Biljarten 10 jaar nadat Raymond Ceulemans zijn boek Mister 100 (1979)uitgaf.
Lastig boek om te gebruiken maar er staat veel informatie in. Hij heeft de term “Puntensysteem” ingevoerd.

Diamond systemen

Frédéric Caudron

Het boek bestaat globaal uit drie delen. De techniek van afstoot en gedrag van de ballen. Het overgrote deel bestaat uit stootvoorbeelden, beginnend bij fundamentele stoten to positiespel. Tot slot komt het gedeelte betreffende systemen door Frans van Kuyk. Een mooi verzorgd boek met mooi illustraties.

Driebanden patronen

Richard Bitalis en Stéphane Nole

Een boek in het frans, vol met biljartpatronen met daarbij veel uitleg over elk stootbeeld. Iedere afbeelding is iets kleiner dan A4 formaat. Afgesloten met een hoofdstuk over biljartsystemen.

biljarten zonder effect

Murat Tüzül

Het boek bevat illustraties met daarbij summiere uitleg in 5 talen, waaronder het nederlands. Bij het plus systeem is de volgorde van de banden beginnend met de band waarvan vertrokken wordt: Lang Kort Lang. Bij Tüzül is de volgorde: Kort Lang Kort. Systemen met deze volorge van banden zijn zeldzaam. Ook de mogelijkheid om de berekeningen aan te passen aan het biljart zijn uniek.

Driebanden positiespel

Eddie Robin

Het boek is in 1979 gepubliceerd in het engels, spaans en japans. Het boek wordt soms nog op de amerikaanse tweede hands markt aangeboden. Het gaat alleen over het positiespel en wordt systematisch behandeld.

driebandenspel

Gerhard Hüpper

De titel omvat twee boeken samen meer dan 500 bladzijden. Het is zeer systematisch en met spreekwoordelijke duitse “gründlichkeit” behandeld. Alle facetten van het driebandenspel worden behandeld.

driebanden technieken

Walter Harris

Het is een serie van 4 boeken over systemen en technieken vooral over driebanden. Veel van de systemen hebben namen gekregen van spelers.